درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-09-13  |  2024-12-03  |  بروز شده در: 1403/09/13 - 17:57:1 FA | AR | PS | EN
تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان            اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی            ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان            انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا            بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران            افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود            آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟            رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین            پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه            سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین             اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان            امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود             ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی             معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل            کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه            






تاریخ نشر: 1395/12/25 - 13:40:1
تعداد بازدید: 1316
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

محاکمه رهبر انقلـاب بحرین، خط قرمز انقلـابیون
عقب نشینی دوباره آل خلیفه از محاکمه شیخ عیسی قاسم
عقب نشینی دوباره آل خلیفه از محاکمه شیخ عیسی قاسم

پیش بینی می‌شود اعتراضات همچنان ادامه یابد اما دیگر نمی‌توان به طور قطع گفت که نیروهای انقلاب به سمت رویکردهای غیرمسالمت آمیز حرکت نخواهند کرد. از همین رو نیز آل خلیفه به رغم برخورداری از حمایت‌های گسترده خارجی، از وعده‌های چندین باره خود در محاکمه شیخ عیسی قاسم عقب نشینی میکند. چرا که به اذعان بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای و بین المللی، محاکمه شیخ عیسی قاسم خط قرمز انقلابیون بحرینی محسوب شده و اجرای آن توسط آل خلیفه میتواند عواقب پیش بینی نشده ‌ای را برای این رژیم به دنبال داشته باشد.


تحولات سیاسی بحرین متأثر از حوادثی که در کشورهای شمال آفریقا به وقوع پیوست، در 14 فوریه سال 2011 آغاز شد. در بحرین نیز به مانند کشورهای تونس، مصر و لیبی درخواست مردم آزادی زندانیان سیاسی، ایجاد اصلاحات در ساختار سیاسی، اقتصادی و اجتماعی، امکان چرخش نخبگان و رفع تبعیض‌ها بود. اما آنچه بحرین را با دیگر کشورهای دچار خیزش مردمی متفاوت می‌کرد، شکل بیان خواسته‌ها بود.

اکثریت معترضین قیام انقلابی بحرین را شیعیان تشکیل می‌دادند که تحت رهبری شیخ عیسی قاسم از جمعیت الوفاق شروع به راهیپیمایی‌های مسالمت آمیز کردند. رهبران در طول این راهپیمایی‌ها از مردم می‌خواستند که وارد خفاز شونت نشوند و اجازه شکل‌گیری چنین حرکت‌هایی را نیز دهند. از این رو به رغم گذشت 6 سال از شروع این اعتراضات، بحرین کماکان تنها شاهد برگزاری تجمع‌های سیاسی مسالمت‌آمیزی است.

به رغم این رویکرد مخالفان، رژیم آل خلیفه تلاش کرد با کمک عربستان و امارات متحده عربی در پوشش سپر جزیره معترضین را سرکوب کند. همچنانکه با دخالت نظامی نیروهای مزدور این دو کشور برای سرکوب انقلاب بحرین، تعداد زیادی از انقلابیون شهید، زخمی و بازداشت شدند. این اقدام خشونت بار و غیرمردمی آل خلیفه نشان داد که رهبران منامه حاضر نیستند تغییری در شکل حکومت‌داری ایجاد کنند، بویژه آنکه وجود اکثریت 70 درصدی شیعیان در بحرین میتوانست زمینه ساز حضور شیعه‌ها در ساختار سیاسی آینده این کشور باشد. از این رو با وجود تلاش مردم برای عدم برخورد با نیروهای امنیتی، آل خلیفه با همراهی نظامیان عربستان و امارات، راهپیمایی‌ها را به خشونت کشاند. آن‌ها همچنین میدان لوء لوء به عنوان نماد اعتراضات در پایتخت را تخریب کردند اما نتیجه‌ای حاصل نشد.

در ادامه این اتفاقات نیز مقامات آل خلیفه که اعتراضات مردمی را پایان ناپذیر دیدند، سال گذشته پس از اجماع بر سر مقابله با مهم‌ترین رهبر این جنبش یعنی شیخ عیسی قاسم، تابعیت بحرینی را از او بگیرند و حکم اخراجش را صادر کنند تا شاید بدین ترتیب، بتوانند مسیر انقلاب را شکل پایدار و مستمر خود منحرف نمایند. در این راستا وزارت کشور بحرین در تاریخ 31 خرداد با ادعای این‌که شیخ عیسی قاسم، از جایگاه خود برای پول‌شویی، خدمت به منافع خارجی و گسترش خشونت فرقه‌ای سوءاستفاده کرده است، از این تصمیم خبر داد. اما این موضوع واکنش شدید هواداران عیسی قاسم را برانگیخت و باعث شد تا در اطراف خانه وی تحصن کنند. در همین حال رژیم آل خلیفه بدون توجه به تبعاتی که می‌توانست این تصمیم برای بحرین به وجود آورد، عزم خود را برای محاکمه این رهبر روحانی اعلام کرد. اما هر بار که قرار بود محاکمه مذکور اجرایی شود، این کشور شاهد اعتراضات و حضور گسترده مردم در مخالفت با سیاست دولت می‌شد. همچنانکه در همین چند روز گذشته، مقامات بحرین برای چهارمین بار مصمم شدند تا این محاکمه را راه‌اندازی کنند اما به واسطه فشارهای مردمی، هشدار علما و مراجع بحرین و دیگر کشورهای اسلامی، مجبور شدند زمان تشکیل دادگاه را به 17 اردیبهشت سال آتی موکول کنند. همچنین علمای اسلام به آل خلیفه هشدار دادند کوچک‌ترین تعرض به این مرجع عالی‌قدر را به شدت پاسخ خواهند داد.

گفتنی است حمایت روزهای اخیر مردم در مناطق مختلف بحرین به شکل حضور در تظاهرات با پوشیدن کفن و تعطیلی بازارها، در واقع به آل خلیفه نشان داد که اصرار آن‌ها بر چنین برنامه‌ای می‌تواند کشور را وارد بحرانی شبیه آنچه در لیبی و یا مصر به وقوع پیوست، کند.

تا پیش از این رهبران انقلابی بحرین به آل خلیفه اعلام کرده بودند برخورد خشونت بار با معترضینی که در 6 سال گذشته دست به هیچ واکنش نظامی و خشنی نزده‌اند، آینده تاریکی را برای حاکمان این کشور به دنبال خواهد داشت. اما با وجود چنین سناریوی محتملی، به نظر نمی‌رسد منامه تمایلی به تغییر روش خود داشته باشد. زیرا رهبران این کشور خود را مجهز به پشتیبانی آمریکا و عربستان می‌دانند که در صورت لزوم مانع هرگونه تحول شگرف سیاسی در بحرین خواهند شد.

بحرین پایگاه پنجم نیروهای دریایی آمریکا است و به دلیل نزدیکی به آب‌های ایران از موقعیت استراتژیکی در سیاست‌های منطقه‌ای کاخ سفید برخوردار است. همچنین عربستان پس از ناتوانی در پیشبرد اهدافش در سوریه و عراق و تبدیل شدن یمن به باتلاق نظامی این کشور، مایل نیست سرمایه‌گذاری‌هایش بر روی یک کشور دیگر خاورمیانه از بین برود، به ویژه آنکه بحرین مرز مشترکی با عربستان دارد و فاصله اندک آن با حوزه عمل ایران، امکان فشارها را بر ریاض شدت خواهد بخشید.

در این راستا مقامات واشنگتن و ریاض به شیخ عیسی قاسم به چشم مهره جمهوری اسلامی ایران می‌نگرند که با قدرت کاریزماتیک خود می‌تواند از قدرت و توان بالقوه شیعیان بحرین استفاده کند. مساله مهم دیگر آن است که شیخ عیسی قاسم بدون پشتوانه مالی و نظامی، تنها با سخنرانی و فتواهایی که داده زمینه‌ساز این حرکت مردمی 6 ساله شده و این روش، متبادر کننده حرکت امام خمینی (ره) در انقلاب اسلامی ایران است.

لذا پیش بینی می‌شود اعتراضات همچنان ادامه یابد اما دیگر نمی‌توان به طور قطع گفت که نیروهای انقلاب به سمت رویکردهای غیرمسالمت آمیز حرکت نخواهند کرد. از همین رو نیز آل خلیفه به رغم برخورداری از حمایت ‌های گسترده خارجی، از وعده‌های چندین باره خود در محاکمه شیخ عیسی قاسم عقب نشینی میکند. چرا که به اذعان بسیاری از تحلیلگران منطقه‌ای و بین المللی، محاکمه شیخ عیسی قاسم خط قرمز انقلابیون بحرینی محسوب شده و اجرای آن توسط آل خلیفه میتواند عواقب پیش بینی نشده‌ای را برای این رژیم به دنبال داشته باشد.

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/5656


تگ ها:






*
*

*



نیز بخوانید

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟


ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی


بازی پاکستان با کارت مهاجران علیه طالبان


بعد از آتش بس در لبنان؛ پیروز جنگ کیست؟


آیا حکومت طالبان به رسمیت شناخته می شود؟


هدف ایران از آمادگی های نظامی چیست؛ عملیات یا تبلیغات؟


کوتاهی دولت پاکستان در جلوگیری از کشتار شیعیان


کودتای خاموش بایدن علیه ترامپ


دورنمای ائتلاف چین و پاکستان علیه تروریزم فعال در افغانستان


خطر برهم خوردن رفاقت ترامپ با نتانیاهو


بازی امریکا و چین در زمین افغانستان


علت تعلل ایران در انجام عملیات وعده صادق 3 چیست؟


چهره های ضد ایران و طالبان در کابینه ترامپ


علت کشیده شدن ترامپ به سوی افغانستان چیست؟


بازی با کارت هند از دولت غنی تا حکومت طالبان


دولت جدید ترامپ و افغانستان؛ تقابل یا تعامل با طالبان؟


هدف روسیه از رابطه گرم با طالبان چیست؟


نفرت عمومی از اسرائیل به ورزشگاهها رسید


تاثیر بازگشت ترامپ بر جنگ ایران و اسرائیل چه خواهد بود؟


آیا امریکا بخاطر اسرائیل آماده جنگ با ایران است؟


آیا پیروزی ترامپ معادلات در افغانستان را برهم میزند؟


«اول برنده» کارزار انتخابات امریکا کیست؟


مقصر سقوط کیست؛ یک گناه و صد متهم


میراث شهید نصرالله در دستان نعیم قاسم


بریکس پلس توان رقابت با غرب را دارد؟





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

فایق سیاست‌های طالبان را دشمنی با مردم افغانستان خواند

تقویت روابط زراعتی میان ایران و افغانستان

اعلام حکومت نظامی در کوریای جنوبی

ساخت بندر موقت در ساحه سرحدی میان افغانستان و ترکمنستان

انتقال ۱۸۳ هزار پناهجوی افغان در سه سال گذشته به امریکا

بسته شدن انستیتوت‌های طبی بروی دختران

افغانستان امروز به مصاف نیپال می رود

آیا زمان برقراری آتش بس در غزه فرا رسیده است؟

رونمایی از بسته جدید کمک‌های امریکا به اوکراین

پیام کوتاه تهران به واشنگتن درباره سوریه

سفر سرپرست وزارت صحت عامه حکومت طالبان به چین

اعطای رتبه جنرالی به آخرین نظامی امریکایی خارج شده از افغانستان

امروز نشست اکو در ایران بدون حضور نماینده طالبان برگزار می‌شود

ترس بزرگ پاکستان از شبکه حقانی

معرفی 23 کودک مصاب به سوراخ قلب به شفاخانه‌های کابل

کشته شدن 100 تن در نتیجه درگیری هواداران فوتبال در گینه

فراهم شدن امکانات معیشتی برای ۲۰۰ هزار خانواده افغان تا سال ۲۰۲۶

شهروندان افغان‌ در خط مقدم سرمایه‌گذاری در ایران

سفر قریب الوقوع پوتین به هند

لت‌وکوب بی‌رحمانه یک دختر افغان در ترکیه

شورای امنیت درباره افغانستان نشست برگزار می‌کند

قطر برای تقویت و بازسازی بنیادهای فرهنگی افغانستان همکاری می کند

افزایش همکاری دهلی با کابل برای کاهش نفوذ پاکستان

ایجاد بازار مشترک افغانستان-چین در مسیر معدن «مس عینک»

تلاش تازه اتحادیه اروپا برای جلب حمایت ترامپ از اوکراین


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.